2007

Varga Tibor Erik 2007.02.15.én született Debrecenben.

2016

Versenyzői pályafutása 2016–ban indult, amikor 9 évesen PW50–ben indult az Országos Bajnokság legkisebb kategóriájában.

2017

Egy HONDA NSF 100–assal kezdte az évet a MINIGP OPEN kategóriában a Szlovák–Magyar–Cseh bajnokságban, ahol újoncként 2. helyen végzett. Ugyanebben az évben a MOTARD 90 kategóriában megszerezte a bajnoki címet, 12 futamból 10–szer neki lengették elsőnek a kockás zászlót, egyszer 2. helyezést ért el, és egy futamon nem tudott elindulni.

2018

Az előző évi sikereken felbuzdulva nagy feladat elé állt. A Cuna de Campeones–ba kvalifikálta magát a MOTO5 kategóriában Spanyolországban. Itt 27 spanyol versenyző között kellett megállni a helyét, ami sikerült, mert minden futamban pontot szerzett külföldi pályákon mindössze 11 évesen.

A 2018–as év a véget nem érő szerelésekről és a megfelelő beállítások megtalálásáról szólt.

2019

2019–ben is a MOTO5 kategóriában folytatta a versenyzést a Cuna de Campeones–ban.

A technikai balszerencse-sorozat folytatódott, valahogy soha nem akart úgy  működni a motor, ahogy tervezték, így sok  versenyt kihagyott. Többször sikerült az edzéseken megvillanni és meg volt az élmezőny tempója, de sajnos technikai problémák  miatt nem tudott feljutni az élre.

Ebben az évben már elkezdett tesztelni egy  nagyobb kategóriát, a PREMOTO4–et, amit a Hungaroringen, a Slovakia Ringen és Brno-ban is kipróbált. Legfiatalabbként a felnőtt motorosok között gyakorolt, így kapta becenevét, SZIKLA.

2020

Ez az év új kihívásokat hozott számára. Tibike benevezett a DORNA által szervezett Northern Talent Cup sorozatba.

Sajnos a COVID-19 helyzet miatt nem volt ideális az év, de az edzéslehetőségek hiánya és mindenféle korlátozás ellenére mindent megtett. Nagyon jól teljesített a szezon során, és megmutatta rendkívüli képességeit. Több versenyen a legjobb 10 között végzett, és az első futamon a 4. pozícióban, technikai hiba miatt esett ki a pódiumért harcolva.

Lausitzringen nagy küzdelmet vívott ahol 0,7 tizedmásodperc választotta el a futamgyőzelemtől.

2021

Sajnos a kibontakozó COVID–helyzet miatt a tervezett téli edzések többnyire elmaradtak, így nagyon kevés gyakorlással vágott neki az új szezonnak.

Az oscherslebeni hivatalos teszten Tibor  nagyon jó eredményt ért el, folyamatosan az élen vagy annak közelében volt.

Az első versenyen LeMansban, rendkívül trükkös helyzetekkel nagyon jól teljesített, a dobogós helyezésért harcolt, amikor az utolsó kanyarban elesett, és eltörte a kezét.

Sérült kézzel versenyzett a következő két  futamon, Oscherslebenben és Sachsenringen.

Később sajnos Tibort egy  másik versenyző  elgázolta a Pannonia Ringen edzés közben, így ki kellett hagynia a következő  asseni és Red Bull Ring-i futamot, ahol rendkívül gyors volt a hivatalos teszten.

A felépülése után újra versenyzett a 2. asseni futamon, de sérülései nem tették lehetővé, hogy úgy  versenyezzen, ahogy szeretett volna. Viszont 15 kör után mindössze csak 1 másodpercre intették le az első helyezettől.

Az utolsó versenyen a Red Bull ringen ismét formába lendült, így a versenyben 3. helyen végzett.

2022

A pályacsúcsok és pódiumok éve.

Erre az évre egy Yamaha R6-al kezdett edzeni, és azonnal ráérzett a motorra. A Hungaroringen második 600-as teszten 7 éve fennálló pályacsúcsot döntött meg, majd a Magyar Bajnokság Hungaroringi fordulóján megdöntötte saját pályacsúcsát 1:51.591-es idővel, a valaha hivatalosan rögzitett leggyorsabb 600-as tempóval.

Később a Slovakia Ringen is nem hivatalos pályacsúcsot motorozott, a Stock 600 kategóriában.

A Northern Talent Cup sorozatban többször podiumon és egy méltán megérdemelt 1. helyen is végzett a szezon során, így meghívást kapott a RedBull Rookies Cup válogatóra.

A RedBull Rookies Cup válogatón Modenában, teljesen ismeretlen pályán, utcai gumikkal is nagyszerűen megállta a helyét, és  eljutott a döntő fordulóig, ahol tudta tartani  a tempót a leggyorsabb spanyol és olasz versenyzőkkel is.

2023

Spanyolország és újabb pályacsúcs

Tibor 2023-ban az MDR Competition csapat tagjaként, az európai szintű Spanyol Superbike bajnokságban (ESBK) és a Copa de Espana sorozatban méretteti meg magát a 600-as kategóriában, a Moto2 sorozatra való felkészülés részeként.
A fennmaradó időben az Alpok-Adria Bajnokság és a Magyar Bajnokság egyes versenyein is részt vesz szintén egy Stock 600 szabályainak megfelelően épített Yamaha YZF-R6 nyergében.

A májusi felkészítő edzésen a Hungaroringen megjavította a saját tavalyi pályacsúcsát:

Így jelenleg 1:51.469 az új, mindenkori 600-as pályacsúcs a Hungaroringen.

Az első spanyol bajnoki futamán Valenciában egyből a pódiumon végzett, bezsebelve a 2. helyet.

Az Alpok-Adria és Magyar Bajnokság azon versenyein, amelyeken indulni tudott, szintén dobogós helyeken végzett.

Tibi Augusztustól a VB pilótákat kinevelő, spanyol, Pakosta37 Riders Factory diákja lesz. Ebből a versenyző iskolából nevelkedett ki Pedro Acosta is.